Serduszka cynamonowe

Serduszka cynamonowe

Pyszne, kruche i pięknie pachnące ciasteczka cynamonowe. Prędkość z jaką znikają z talerza jest niewiarygodna! Może skusisz się na podwojenie wszystkich składników i tym samym sprawisz sobie dwa razy więcej słodkiej przyjemności? 🙂

Składniki:
  • 250 g mąki
  • 125 g masła
  • 125 g cukru pudru
  • 1 jajko
  • łyżeczka cynamonu (można dać więcej)
  • szczypta mielonego imbiru
  • szczypta soli
Wykonanie:

Mąkę przesiać na stolnicę, dodać masło i posiekać szybko nożem do momentu, gdy ciasto będzie przypominało kruszonkę.
Dodać jajko, cukier puder, cynamon, imbir i szczyptę soli. Zagnieść ciasto, aż będzie gładkie i elastyczne.

Zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na 30 minut.

Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość około 3 mm i wykrajać ciasteczka.

Piec na papierze do pieczenia przez około 10 minut w temperaturze 170°C. Wystudzić na kratce.

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *